Potřebujete-li si v sobotu pospat po náročném pracovním týdnu a nestávat už v sedm hodin, je nejlepší volba připravit si část surovin z tohoto jídla už v pátek. Takže stačí večer uvařit rýži, rozpůlit dýni a pokrájet ji na menší kousky 2 až 3 centimetry, a namočit cizrnu. Jestli máte sterilizovanou v nálevu, tak vám odpadá další úkol.
Ingredience na čtyři porce:
dvě lžíce ghí nebo kokosového tuku
150 g cizrny nebo 2 plechovky
50 g kešu ořechů
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 větší chilli papričky
2 menší rajčata
1 plechovka kokosového mléka
½ lžičky mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 hrnek jasmínové rýže
1 půlka menší dýně hokkaido 400-500 g
bylinky na ozdobení talíře (koriandr, petržel)
Semínka a druhou půlku dýně můžete využít do těchto osmi receptů
Dýňovo mrkvová polévka s červenou čočkou
Krémová polévka z dýně Hokkaido
Hokkaido Burger
Dýňovo bramborové pyré se zázvorem
Příprava:
Další den dejte jako první pařit dýni. Ta bude do půl hodinky napařená. Stejně tak i namočená cizrna, které postačí 20 minut vaření. Během paření dýně a vaření cizrny si nachystejte cibuli, chilli papričky, česnek a další ingredience. Cibuli a chilli papričky nakrájejte na jemno. Obě dvě ingredience dejte orestovat na ghíčku. Během restovaní si nasekejte kešu ořechy, které přidejte k osmažené cibuli a chilli papričkám.
Přidejte uvařenou cizrnu, nakrájená rajčata, nastrouhaný česnek, kurkumu a pomletý římský kmín. To vše zalijte kokosovým mlékem a nechte 5-10 minut povařit. Nakonec přidejte napařenou dýni hokkaido s jasmínovou rýži. Uvařenou rýži přidejte podle množství kokosového mléka v pánvi. Vše dobře promíchejte, aby se zbytek kokosového mléka vsál do rýže a dalších ingrediencí.
Přeji dobrou chuť.